Založ si blog

Ja hovorím zásadné nie! !

Za posledných pár dní diskusia ohľadne jadra naberá na obrátkach a smeruje až ku konkrétnym činom. Slovenský premiér je zrazu celý hŕ pripravený dokonca meniť Ústavu SR. Maskovacím kódom je ukotvenie minimálnej mzdy. Je neuveriteľné ako hmatateľná je absencia širšej diskusie o celom jadre. Občania sú úplne vynechaní z akejkoľvek diskusie, ba čo viac nedostávajú sa k nim žiadne dôležité informácie. Táto vec okolo jadra nás a naše deti bude veľmi obmedzovať. Domnievam sa, že o tak zásodnom kroku by sme mali dostať právo hlasovať. Máme nárok sa rozhodnúť, nie len kúpiť lacné reči od Fica. Ako veľmi nechcem, musím súhlasiť s R. Sulíkom o neponáhlaní sa v tejto téme a celkovej užšej integrácie EÚ. Ako človek, ktorý žil mimo Slovenska viac ako desaťročie veľmi dobre poznám všetky tie „zvučné“ slovíčka aj to čo sa za nimi naozaj skrýva.

Nemecká kancelárka pred pár hodinami uviedla vraj islam patrí do Nemecka.To je veľmi nebezpečná rétorika. Škoda, že nespomenula niečo aj o iných náboženstvách a ich kontribúcii k budovaniu Európy. Nemecký supermarket, ktorý sa teší rozmachu hlavne kvôli bruselským dotáciám na každé vytvorené pracovné miesto si dovolí odsrániť kríž (symbol Kresťanstva). Som si istý, že by niečo podobné nikdy neurobili voči moslimom. To by boli masové nepokoje po celej Európe a reťazec by sa musel ospravedlňovať nasledujúcih sto rokov. Zaujmavé že pani Merkel sa pred kamerami nepochválila aké úsilie podnikla pre pomoc Ukrajinským utečencom počas najväčších bojov. Tých si vôbec nevšimla a rovnako ani celá EÚ. Len za to, že hlavné mediálne domy v EÚ nezachytili humanitárnu katastrofu konfliktu u našich východných susedov, ešte neznamená že tam žiadne deti neboli zabité ….

Možno by otvorenie hraníc Ukrajincom nezapadlo do plánu odstrániť Kresťanstvo v novej premiešanej Európe? Francúzsko a Nemecko stále vŕta do východnej Európy a robí si z nej ľahký terč. Možno sme až príliš mierumilovní pre nich a nemáme smäd po krvi ako ho majú moslimskí imigranti?

Čo bude nasledovať? Zákaz mať slovenskú vlajku pred domom, alebo národné cítenie keďže to by mohlo ohroziť integráciu do hlbšieho jadra. Možno aj vďaka jadru do ktorého sa Fico tak ponáhla, budeme v našej krajine svedkami toho čo sa stalo malému bielemu dievčatku v Anglicku. Mestská časť Tower Hamlets vo východnom Londýne umiestnila biele dievča do moslimskej pestúnskej rodiny, kde sa hovorilo iba po arabsky, strihli jej kríž z krku a povedali, že biele ženy sú zlé a takisto nemôže jesť bravčové. Ani ja nejem bravčové, ale mám rád možnosť výberu. A major spomínanej mestskej časti údajne nevidí nič zlé keď je pestúnska rodina inej viery… Však samozrejme že ako prvé vníma potencionálnu voličskú základňu moslimov pred úsudkom zdravého rozumu.

Slovensko si už konečne zaslúži lídra, ktorý sa nebojí hovoriť a má silný hlas. Nemyslím akusticky, ale skôr argumentačne. Lidra, ktorý by otvorene povedal francúzskemu prezidentovi aj nemeckej kancelárke „Tento váš jazyk tu na Slovensku nefunguje. Vy asi nerozumiete, že toto nie je naša predstava či podmienky o budúcnosti Európy!“ Tento súčasný premiér prikívne na úplne všetko čo mu Brusel nadiktuje. Nedokáže mať svoj názor a nevie sa ani pobiť za národne zájmy tejto krajiny. Dedičstvo našich otcov mu je úplne cudzie, veď politická moc chutí asi lepšie aj za cenu zrady vlastnej krajiny.

Keď premér adresuje náš národ vždy je z neho akoby cítiť veľkú vďaku za eurofondy a my Slováci sa akože máme teraz považovať za menej hodnotných, lebo dostávame peniaze zo západu. Tak v provom rade celý tento EÚ projekt je veľmi Nemecky centrovaný. Peniaze, ktoré prídu z EÚ majú celkom zaujmavý cyklus a zhrnuté v krátkosti cez slovenské prsty iba pretečú a nakoniec aj tak skončia v nemeckých bankách v Londýne.

O celom tomto biznise s jadrom média píšu iba okrajovo, lebo nemajú dovolené povedať skutočnú pravdu. Nastal čas, aby sa ľudia dožadovali svojich práv a neverili všetkému čo im je predostrené v tých „správnych akože mienkotvorných novinách“.

„Vedia o mne všetko . . . “

13.09.2017

Na debatu okolo zlatých tehličiek sme sa s mojim známym dostali tak trochu nepriamo. Okrajovo spomenul, že má „ trochu problém“ a teda väčší obnos hotovosti od svojej mami, ktorá nechce držať takýto objem na účte keďže by tým prišla o sociálny byt, opatrovateľku a iné benefity s tým súvisiace. Povedané stručne, miestny úrad by rýchlo posúdil, že pani nespĺňa [...]

Slovensko a to „JADRO“

25.08.2017

V poslednom čase je dosť recyklovaná fráza o Slovensku a jeho mieste v takzvanom „jadre“ EÚ. Nebolo by od veci rozkódovať čo za týmto zaujmavým slovíčkom v skutočnosti naozaj stojí. Poďme sa pozrieť na pár vecí iné ako je ekonomická stránka. Náhly posun v pohľadoch slovenského premiéra nám dáva určitú indíciu. Je namieste sa opýtať čo mu [...]

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6337x
Priemerná čítanosť článkov: 2112x

Autor blogu

Kategórie