Založ si blog

Slovensko a to „JADRO“

 

 

V poslednom čase je dosť recyklovaná fráza o Slovensku a jeho mieste v takzvanom „jadre“ EÚ. Nebolo by od veci rozkódovať čo za týmto zaujmavým slovíčkom v skutočnosti naozaj stojí. Poďme sa pozrieť na pár vecí iné ako je ekonomická stránka.

Náhly posun v pohľadoch slovenského premiéra nám dáva určitú indíciu. Je namieste sa opýtať čo mu bolo prisľúbené za rozbitie V4 ako aj odklonu (do ešte nedávnoho času) od tradičných slovanských názorov o ktorých bol silne presvedčený a vytĺkal cez ne politický kapitál. Bolo by férové odhaliť občanom tejto krajiny o čom vlastne bude nové jadro EÚ.

Richard Coudenhove Kalergi kedysi dávno spomenul niečo o budúcej podobe zmiešanej rasy  nového Európana. Krajiny ako Poľsko a Maďarsko sú obzvlášť vokálne voči všadeprítomnému prúdu hlásiaciemu rozmanitosť a rovnosť medzi ľuďmi a kultúrami. Aká je pokuta ak si niekto dovolí mať opačný názor od toho čo určuje „štandard“ západných krajín? Áno sú to ekonomické sankcie. O ich uplatnení nie je reč len u našich susedov, ale je to bežná  prax napríklad v afrických krajinách ktoré si dovolia „potláčať práva“ homosexuálov.

Úžasná rozmanitosť kultúr a jej výhody pre spoločnosť o ktorých majú  povinosť na západe hovoriť tie „správne média“ je v plnom prúde za účelom pretočenia pravdy a eventuálne vymyť mozgy ľudí frázami s tým spojenými.

Vo Veľkej Británii pred niekoľkými dňami rezignovala členka Labour party (Britská obdoba strany SMER) za to, že si dovolila napísať kritický článok v novinách o probléme s Pakistancami  (narodenými v Británii), ktorí vnímajú biele ženy a hlavne mladé dievčatá ako odpad a hromadne ich znásilňujú. Veď len na to sú vraj dobré. Sarah Champion bola donútená sa ospravedlniť uvedenej komunite za príliš tvrdý jazyk použitý v uvedenom článku. Takže debata sa nakoniec zvrhla o tom, že biela rodená angličanka sa musí ospravedlniť moslimom a reč o znásilnených maloletých dievčatách ostala niekde zabudnutá.

Nemecká kancelárka vraj vôbec neľutuje vpustenie vyše milióna utečencov do EÚ. Pohľad na dnešnú demografiu je veľmi jasný. Biely Európania nechcú mať deti respektíve ich nemajú. Miesto toho, aby vlády na tomto kontinente hľadali spôsoby ako podporiť mladé rodiny k pôrodnosti  pre zachovanie kontinuity,  sa rozhodli rozohrať nebezpečnú hru. Jedná sa o vymazanie kultúrnej identity jednotlivých Európskych národov, náboženských hodnôt a etnického pôvodu bielej rasy. Netreba zabudnúť, že to nebol štát ktorý  vytvoril školský systém  ako ho dnes poznáme. Bola to kresťanská cirkev od ktorej si „prepožičal“ myšlienku vzdelávacieho konceptu sám štát.

Tá sloboda slova a práv zdá sa fungujú iba jedným smerom. Keď si niekto na západe dovolí povedať, že nesúhlasí s imigráciou okamžite dostane nálepku rasista a čelí následkom ako je napríklad strata zamestnania atď. Vo Francúzsku sa búrajú kostoly, lebo sú údajné prázdne. Dobre možno sú prádzne a čo tak stránka kultúrnej hodnoty? Zaujmavé, že na ich miestach vyrastajú mešity. V Británii v mestách kde moslimovia (zatiaľ) netvoria signifikantnú časť obyvateľstva boli za primátorov a komunálnom politickom priestore dosadení muži a ženy narodení napríklad v Pakistane. Samozrejme, že reč je o budovaní takzvaných komunít (ďaľšie zakódované slovo).  Koľko krát či už vo Francúzsku, alebo vo Švédsku keď dôjde k teroritstickému činu média portrétujú páchateľa ako niekoho so psychickými problémami. Zvláštne najmä vtedy keď obeť je bezbranná židovka a násilník mladý moslim. Ale pardon to nie je povelené predsa povedať.

Nie som si celkom istý, či chcem byť súčasťou akého si jadra tej EÚ, ktorá vôbec nie je o voľnom trhu ako bol jej pôvodný zámer. Jadro EÚ je niečo viac ako len ekonomika a pracovné miesta vytvorené daňovými prázdninami a štedrou podporou napríklad od slovenskej vlády. Ja nedovlím, aby moje deti vyrastali v meste či krajine kde nemožno jasne pomenovať očividné problémy v spoločnosti, lebo by sa tým urazila akási menšina. Takáto vlna postupne príde zo západu aj na Slovensku, či už v jednej, alebo druhej forme. Naivný Fico s vidinou svojej budúcej politickej kariéry ide k tomu asi dopomôcť.

Čo chcel tým básnik vlastne celé povedať? Asi nasledovné. Odklon od tradičných hodnôt, ktoré urobili Európu v minulosti naozaj veľkou v rôznych aspektoch, myšlienky ktoré dokázali jej obyvatelia exportovať do celého sveta, je už teraz viditeľne katastrofálny. Dnes importujeme na územie EÚ islamský terorizmus, keďže by bolo nehumánne niekoho diskriminovať pre ich náboženstvo. Európa porodila Ameriku no aj tak ešte dnes potrebujeme vojenskú ochranu USA; Európa stála za veľkými vynálezmi a úspechmi. Dnes keďže sa odvrátila od Boha Kresťanov a svojich tradičných hodnôt výsledok je ten, že sú (biele) rodiny často rozbité, muž sa ráno zobudí ako ako muž a večer ide spať ako žena (volá sa to, že gender fluid – ďaľšie zaujmavé slovo) zatiaľ čo moslimovia majú pevné rodinné zväzky a plodia veľa veľa detí. Poznať čísla a demografiu sa oplatí. Európsky politici, ktorí sa akurát tak zmôžu na pár  slov pred TV kamerami o tom ako veľmi odsudzujú strašné teroristické útoky a slogany tipu „my sa nevzdáme“ sú akože tá obrana. Kde je skutočná reakcia nie iba tá slovná? Nezapadajú len tak náhodou aktuálne útoky celému Európskemu projektu ako dobrý dôvod pre zavedenie nových pravidiel pre kontrolu ľudí, lebo potom sa dá s nimi jednoduchšie narábať?

„Vedia o mne všetko . . . “

13.09.2017

Na debatu okolo zlatých tehličiek sme sa s mojim známym dostali tak trochu nepriamo. Okrajovo spomenul, že má „ trochu problém“ a teda väčší obnos hotovosti od svojej mami, ktorá nechce držať takýto objem na účte keďže by tým prišla o sociálny byt, opatrovateľku a iné benefity s tým súvisiace. Povedané stručne, miestny úrad by rýchlo posúdil, že pani nespĺňa [...]

Ja hovorím zásadné nie! !

04.09.2017

Za posledných pár dní diskusia ohľadne jadra naberá na obrátkach a smeruje až ku konkrétnym činom. Slovenský premiér je zrazu celý hŕ pripravený dokonca meniť Ústavu SR. Maskovacím kódom je ukotvenie minimálnej mzdy. Je neuveriteľné ako hmatateľná je absencia širšej diskusie o celom jadre. Občania sú úplne vynechaní z akejkoľvek diskusie, ba čo viac nedostávajú sa [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6336x
Priemerná čítanosť článkov: 2112x

Autor blogu

Kategórie